• Novinky

            • Nezabudnuteľný deň na dopravnom ihrisku

            • V dňoch 16. a 20. októbra 2022 sa žiaci 1.C, 2.A, 3.A a 3.B  zúčastnili exkurzie na Detskom dopravnom ihrisku v Sobranciach v rámci prehlbovania si vedomostí a zručností z dopravnej výchovy. Deti si pútavou formou zdokonalili svoje poznatky o dopravnom značení, pripomenuli si funkciu semafora, železničného priecestia so závorami, kruhový objazd, precvičili si zásady  správania sa na ceste. Praktické zručnosti predviedli jazdou na dvoj, troj či štvorkolkách. Boli účastníkmi cestnej premávky ako chodci i vodiči. Hrou na vodičov si museli dávať pozor na jednosmernú cestu, učili sa cúvať či parkovať,  mali možnosť vyskúšať si aj simulátor prevrátenia.

              Cieľom exkurzie bolo pripraviť deti na praktický pohyb v cestnej premávke v pozícii  chodcov a cyklistov, osvojiť si základné návyky správania sa v rôznych dopravných situáciách. Tento nezabudnuteľný deň bol pre deti plný zábavy a pekných zážitkov.

            • Európsky týždeň športu

            • Aj tento rok sa naša škola zapojila do akcie pod heslom#BeActive! Buďme aktívni!

              Táto iniciatíva má za cieľ upozorniť na dôležitosť športu a pohybových aktivít, ktoré výrazne prispievajú k zdraviu a kvalite života. Pre žiakov je to skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravý životný štýl a zároveň sa zabaviť. 

              Európsky týždeň športu naozaj rozhýbal našu školu a spoločne sme urobili niečo pre seba a pre svoje zdravie. Žiaci, aktívni v športových kluboch a krúžkoch, ako je futbal, zápasenie, šermiarstvo, taekwondo, mažoretky, šerm, florbal, hokej, plávanie, tanec  a volejbal zapojili do aktivít všetky deti.

              Touto cestou sa chceme poďakovať za aktívnu účasť aj predškolákom a ich učiteľkám, ktorí sa k nám pridali a podporili iniciatívu Európskeho týždňa športu. 

              Zostaňme aktívni a verní pohybu a zdravému životnému štýlu po celý svoj život. #BeActive!

            • Ochrana života a zdravia

            • Krásne slnečné počasie využili žiaci a učitelia ročníkov 5. – 9. na plnenie úloh v rámci účelového cvičenia Ochrana života a zdravia, ktoré sa konalo v príjemnom prostredí Sninských rybníkov. Družstvá jednotlivých tried súťažili vo vedomostiach z oblasti topografie, predlekárskej prvej pomoci, civilnej ochrany, riešili úlohy zamerané na improvizované prostriedky individuálnej ochrany a evakuačnú batožinu, vyskúšali si hod granátom na cieľ, streľbu zo vzduchovky, odhad vzdialenosti, spoznávali a určovali dreviny, ktoré rastú v okolí nášho mesta.

              Všetky triedy zvládli jednotlivé disciplíny na jednotku. Najviac sa darilo súťažiacim družstvám 9.A, 6.C, 7.A a 9.C triedy.