• Novinky

            • Školský parlament

            • Žiacky školský parlament je samosprávna skupina žiakov, ktorá zastupuje svojich spolužiakov, vyjadruje ich názory a záujmy na pôde školy. Je medzičlánkom medzi učiteľmi a žiakmi.

              V školskom roku 2023/2024 začal pracovať na našej škole žiacky parlament pod vedením Mgr. Eriky Buraľovej a Mgr. Júlie Leličovej. Členmi parlamentu sú zástupcovia tried na druhom stupni základnej školy, ktorí prejavili záujem podieľať sa na činnosti parlamentu a na diani v škole. Zvolili si ich žiaci jednotlivých tried.

              Zloženie školského parlamentu

              5.A  Svetislav Juško, Damián Sirka

              5.B  Oliver Hajduk, Sanela Kevljanin

              6.A  Timea Gavronová, Maroš Duškevič

              6.B  Natália Kocová, Sofia Kočanová

              7.A  Pavol Gábor, Paula Bubancová

              7.B  Juliana Petrová, Kristián Legdan

              7.C  Liana Čižmarová, Adam Dlužanin

              8.A  Alžbeta Badidová, Natália Tomčíková

              8.B  Kristína Slivková, Tamara Karapinová

              9.A  Amira Kevljanin, Filip Andrejko

              9.B  Michaela Vassová, Alexandra Kováčová

              9.C  Katarína Jirásková, Vladimír Džubera

            • Výlet za poznaním

            • Karpatská nadácia v spolupráci s organizáciou UNICEF vytvorila grantový program Spolu pre deti.

              Naša škola ako jeden z partnerov projektu mesta Snina dostala možnosť zapojiť sa do tohto projektu a organizovať rôzne aktivity na rozvoj vzdelávania.

              Jednou zo zaujímavých akcií bola návšteva metropoly východu, exkurzia do Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach a do Slovenského technického múzea, v ktorom deti a ich rodičia navštívili mnohé zaujímavé expozície.

              V atraktívnom prostredí vedecko-technického centra sa deti interaktívnym, hravým a zábavným spôsobom oboznámili s fyzikálnymi, mechanickými, optickými a elektrotechnickými javmi. Zaujali ich optické klamy, 3D a 2D ilúzie, hlavolamy, akustické a elektrické zariadenia.

              Botanická záhrada poskytla možnosť obdivovať krásu exotických druhov rastlín a motýľov i vzácnu zbierku kaktusov a sukulentov.

              Takto aktívne strávený a obohacujúci voľný čas bol pre všetkých príjemným zážitkom. 

            • Najkrajšie jablko roka

            • Jeseň je obdobím zberu úrody z našich sadov a záhrad. Obľúbeným druhom ovocia,  ktoré na našich stoloch vídať najčastejšie, sú jablká. Pestujú sa mnohé odrody rozmanitých chutí, rôznych veľkostí a farieb.

              To bolo impulzom pre vyhlásenie školskej súťaže o najkrajšie jablko roka, do ktorej sa zapojili mnohí naši žiaci, ktorí prinášali do školy najkrajšie jablká z domácej úrody.

              Hodnotenie chute a krásy jabĺk bolo v rukách bývalých učiteľov Mgr. Milana Kotusa a  Mgr. Milana Naščáka. Ako skúsení dlhoroční učitelia biológie a skúsení záhradkári boli nielen odbornými porotcami, ale poskytli žiakom bohaté informácie z pestovania tohto zdravého druhu ovocia. Žiaci si mali možnosť navzájom vymeniť informácie získané o pestovaní, ošetrovaní, uskladňovaní a využití jabĺk v rámci svojich rodín.

               

              Víťazom sa stalo jablko - odroda Rubín, ktoré doniesol Patrik Komár zo 4. B triedy.

              Ďalšie umiestnenia:

              2. miesto: Lívia Vološinová - odroda Gala

              3. miesto: Karin Čovanová - odroda neznáma

              4. miesto: Hana Aľušíková - odroda Pinova a Jonagored

              5. miesto: Emma Bednárová - odroda Gold

            • Prváci na korčuliach

            • Naši prváčikovia v školských laviciach dlho neobsedeli. Mesiac september ukončili päťdňovým korčuliarskym kurzom na Zimnom štadióne v Humennom.

              Kurz sa uskutočnil pod vedením kvalifikovaných, vždy ochotných a milých inštruktorov, ktorí učili deti korčuľovať zábavnou formou.

              Mnohí z prváčikov sa postavili na korčule prvýkrát. Pokroky detí však boli viditeľné priamo pred očami. Rýchlo sa zdokonalili a ukázali, že sa to dá zvládnuť. A hlavne, urobili niečo pre svoje zdravie.

              Možno bolo korčuľovanie na ľade aj výzvou a nájdu sa medzi našimi školákmi aj takí, ktorí sa budú chcieť tomuto športu i naďalej venovať a rozvíjať ho.