• Novinky

            • OZNAM

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe rozhodnutia RÚVZ Humenné, prerušujeme prezenčné vyučovanie žiakov z dôvodu vysokej absencie a chorobnosti žiakov a zamestnancov školy.

              Žiaci prechádzajú na dištančné vzdelávanie, ktoré bude trvať do štvrtka 3. 2. 2022. Nástup žiakov na prezenčné vyučovanie bude v pondelok - 7. 2. 2022.

            • Karneval na ľade

            • Prvý polrok školského roka neoficiálne ukončuje obľúbený karneval, na ktorý sa tešia nielen mladší, ale i starší žiaci. Keďže protipandemické opatrenia neumožňujú zábavu všetkých masiek v spoločných priestoroch školy, ktorá býva spojená s hudbou a tancom, využili sme ľadovú plochu multifunkčného ihriska na karneval na ľade. Okrem prehliadky masiek tak všetci zúčastnení predviedli aj svoje korčuliarske zručnosti.

              Deti sa akoby šibnutím čarovného prútika postupne premieňali na najrozmanitejšie rozprávkové postavičky, zvieratká, rozličných zvláštnych tvorov či svojich obľúbených hrdinov. A veru, všetky masky boli krásne, zaujímavé i originálne. Vybrať tie, ktoré zaujali najviac, bolo pre porotu ťažké. Všetky masky dostali  po vyhodnotení sladkú odmenu, tie najúspešnejšie boli odmenené hodnotnými cenami.

              Karnevalový školský deň bol pekný a plný zábavy. Deti tak aspoň na pár hodín zabudli na svoje školské povinnosti.

              Karnevalové dopoludnie s maskami a program plný hier prebiehal pre „nekorčuliarov“ paralelne samostatne aj v jednotlivých triedach.

            • Kráľ a kráľovná ľadovej plochy

            • Mínusové januárové teploty prinášajú príležitosť vytvoriť ľadovú plochu na korčuľovanie. Naše multifunkčné ihrisko už viackrát privítalo obľúbencov tohto zimného športu, ktorý nielenže prospieva fyzickému zdraviu, ale prináša aj radosť a zábavu.

              Tretia januárová streda patrila korčuliarom našej školy, ktorí predvádzali svoje korčuliarske schopnosti a zároveň prežili príjemný športový deň.

              Šesťdesiatdva žiakov súťažilo o titul Ľadový kráľ a Ľadová kráľovná. Žiaci si porovnávali svoje korčuliarske zručnosti  na vopred pripravenej dráhe s prekážkami, ktorú mali absolvovať v čo najkratšom čase. Ľadovú súťaž spestrila príjemná hudba, teplé občerstvenie a krásne slnečné počasie.  Víťazi súťaže boli rozdelení do dvoch kategórií. Titul Ľadovej kráľovnej získala v kategórii mladšie žiačky Eliška Miková (III.A), v kategórii staršie žiačky Dominika Baranová (VII.B).  Ľadovým kráľom v kategórii starší žiaci sa stal Hugo Harmaňoš (VIII.A), v kategórii mladší žiaci  Pavol Andrejco (IV.C). Všetci súťažiaci dostali sladkú odmenu a tí najlepší získali pekné ceny, diplomy a víťazi aj korunu Ľadového kráľa a Ľadovej kráľovnej, ktorú im slávnostne odovzdala riaditeľka školy.

              Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, ktorí sa zapojili do súťaže a príjemne strávili čas na čerstvom vzduchu a všetkým organizátorom, ktorí sa podieľali na príprave.

            • Pohybom k zdraviu

            • Podporte svojím hlasom náš projekt Pohybom k zdraviu v programe Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“.

              Zámerom projektu je vybudovať workoutové ihrisko v areáli školy, a tým rozšíriť možnosti aktívneho oddychu žiakov, rodičov a obyvateľov mesta, pomôcť skvalitniť športový život v meste a podporiť záujem o šport.

              Hlasovať môžete v obchodnom centre Tesco v Snine v termíne do 13. februára 2022 vhodením žetónu získaného po zaplatení nákupu do hlasovacieho boxu označeného názvom nášho projektu.

               

            • Konečne na korčuliach!

            • Milé deti, ľadová plocha na multifunkčnom ihrisku je k dispozícii na korčuľovanie. Príďte a zoberte so sebou aj rodičov.

              Upozornenie: Na vlastnú zodpovednosť!