• Novinky

            • Aktuálne zmeny v školskom semafore

            • V súvislosti s aktualizáciou Manuálu školský semafor a na základe vyhlášky 26/2022 ÚVZ SR, ktorá upravuje karanténu tried v škole dávame do pozornosti:

              • Naďalej ostáva v platnosti  povinnosť rodiča predkladať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa/žiaka po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov). Zákonný zástupca  predkladá vyhlásenie elektronicky cez Edupage. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestu žiak ostáva doma. Zákonný zástupca je povinný oznámiť túto skutočnosť škole a kontaktovať detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup.
              • Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu, nejde do karantény. Do karantény ide žiak len v prípade, ak sa u neho prejavujú príznaky ochorenia COVID-19.
              • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.
              • Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len na základe Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti pre návštevníka. 
              • Školské aktivity možno uskutočňovať v súlade s podmienkami ustanovenými vo vyhláškach ÚVZ SR.

               

               

               

            • Oznam

            • V pondelok 21.2.2022 sa pre žiakov začínajú týždňové jarné prázdniny. Vyučovanie po prázdninách bude pokračovať v pondelok 28.2.2022.

              V termíne od 1.3. - 3.3.2022 sa uskutočnia triednické rodičovské združenia. Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

               

            • Aktualizácia informácií pre rodičov a žiakov 9. ročníka k prijímaciemu konaniu pre prijatie na stredné školy

            • 1. januára 2022 nadobudla účinnosť novela školského zákona, ktorá upravuje priebeh a organizáciu prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023.

              • Zákonný zástupca vypĺňa len jednu prihlášku na vzdelávanie, na ktorej uvedie podľa záujmu najviac dva talentové a dva netalentové odbory.

              • Termín na podanie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole  je pre všetky odbory vzdelávania (talentové i netalentové)  do 20. marca 2022. Ak zákonný zástupca podáva prihlášku elektronicky, prostredníctvom školského informačného systému ju zašle najneskôr do 14. marca 2022 základnej škole na potvrdenie hodnotenia. K prihláške pripojí povinné prílohy v zoskenovanej podobe a potvrdí podanie prihlášky.

              • Termín pre jednotlivé stredné školy na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole je do 28. februára 2022.

              Usmernenie k prijímaciemu konaniu na stredné školy i ďalšie potrebné prílohy uvádzame nižšie. Proces podávania prihlášok koordinuje výchovná poradkyňa školy Mgr. Renáta Pargáčová.

              Riaditeľ strednej školy pozve uchádzačov na prijímacie skúšky najneskôr 5 dní pred termínom ich konania.

              Po absolvovaní prijímacích skúšok riaditeľ strednej školy zverejní zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania dňa 18. mája 2022 a odošle uchádzačovi rozhodnutie o prijatí.

              Zákonný zástupca najneskôr 23. mája 2022 písomne potvrdí strednej škole prijatie na vzdelávanie (v prílohe usmernenia). Ostatné rozhodnutia o prijatí na odbory vzdelávania uvedené v prihláške strácajú platnosť.

              Zákonný zástupca sa môže proti rozhodnutiu riaditeľa strednej školy o neprijatí odvolať v lehote do 5 dní odo dňa doručenia rozhodnutia.

            • Odznak všestrannosti

            • Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) je športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru v Slovenskej republike realizovaný na školách, zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov.

              Vďaka projektu si bude možné utvoriť komplexný obraz o pohybových schopnostiach mladej populácie, ako aj porovnať pohybové schopnosti mládeže na Slovensku a so zahraničím.
              Žiaci mali možnosť získať odznaky rôznych úrovní (bronzový, strieborný, zlatý).

              Do tohto projektu sa zapojili aj žiaci 6.A, ktorí si overili svoje pohybové schopnosti. Žiačka Dáša Karoľová získala za svoje výborné výkony strieborný odznak, ktorý dokazuje, že ju prevyšuje len 7% žiakov z celého Slovenska. Potvrdila tak, že má dobré predpoklady na úspešnú športovú budúcnosť.

              Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom.