• Novinky

            • Leto

            • Všetkým žiakom, pedagógom a zamestnancom školy prajeme
              krásne prázdninové a dovolenkové dni,
              nech sa nesú v znamení nezabudnuteľných zážitkov a spomienok.

              Dovidenia v septembri!

            • Milí priatelia a priaznivci našej školy

            •  

               

              Čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť 🥕🥦

               

              Zahlasujte za našu školu zaregistrovaním svojho pokladničného bloku z Kauflandu a pomôžte tak našim školákom získať extra porciu čerstvej zeleniny a ovocia. 

               

              Ďakujeme za každý hlas.

               

              Hlasovať môžete do 29.7.2020 na tomto linku: https://www.cerstvehlavicky.sk/

               

            • Letná škola

            • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo 11. júna 2020 Výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojový projekt zameraný na organizáciu Letnej školy.

              Do projektu sa prihlásila a bola úspešná aj naša ZŠ.

              Letnú školu zrealizujeme v dňoch 17. 8. – 21. 8. 2020 pre dve skupiny žiakov 3. a 4. ročníka s rovnakým zameraním v dĺžke trvania 8 hodín denne pre každú skupinu pod vedením učiteliek Mgr. M. Lazengovej a Mgr. S. Staviščákovej.

              Cieľom Letnej školy je prostredníctvom zážitkového, hravého a tvorivého učenia vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach žiakov predovšetkým z prírodovedy a vlastivedy. 

              Aktivity našej letnej školy plánujeme realizovať v spolupráci s občianskymi združeniami Rekreačný a jazdecký dvor pod Vihorlatom  – Kamienka a Košiar – Zemplínske Hámre. Návšteva a celodenný pobyt v týchto priestoroch bude pre žiakov zmysluplným zážitkovým vzdelávaním s enviromentálnym zameraním. Ochrana životného prostredia, zdravý životný štýl, láskyplný vzťah k zvieratám, k prírodnému bohatstvu a k tradíciám budú pre žiakov letnej školy každodennou realitou. 

              Svoje zážitky a postrehy zaznamenajú žiaci v projekte Horný Zemplín očami detí, kde uplatnia svoju tvorivosť, čitateľské zručnosti, kritické a analytické myslenie, informačnú a prírodovednú gramotnosť.

              Absolvovanie letnej školy poskytne žiakom možnosť adaptácie na úspešné začatie školského roka 2020/2021

            • VÝLET ZA JEDNOTKY

            • Všetko sa to začalo tým, že sa vyvesili fotky vo vestibule školy. Boli to fotky žiakov, ktorí mali na polročnom vysvedčení samé jednotky. Pani riaditeľka sa rozhodla, že si preto zaslúžime odmenu - pôjdeme do Tatier. Potešila som sa, lenže keď prišli informácie k výletu: „25. júna 2020 Expedícia za poznaním – Vysoké Tatry...“ zhrozila som sa. 4:20 zraz? Kto vstane tak skoro? No vstali sme, a aj keď sme ráno boli ešte trochu zaspatí, všetci sme sa tešili. Vlak sa na stanici hneď objavil a vyrazili sme. Poniektorí by v tom vlaku aj zaspali, no každú chvíľku sme prestupovali. Nakoniec sme konečne docestovali a dvoma lanovkami sa vyviezli na Skalnaté pleso. Krátky rozchod sme využili na fotenie. Ďalej sme pomalou cestičkou schádzali a videli Zámkovského chatu, dva krásne vodopády, Rainerovu chatu, Bilíkovu chatu a dokonca sme stretli aj nejaké známe osobnosti. Ako sme dorazili na Hrebienok, znova sme sa, samozrejme, fotili a potom sme sa pozemnou lanovkou presunuli do Starého Smokovca a odtiaľ rovno do Tricklandie. Navštívili sme aj antigravitačné miestnosti, z ktorých sa nám všetkým krútilo v hlave. Toto bola posledná zastávka nášho výletu. Nasadli sme do vlaku a cestovali domov. Z celého dňa sme boli všetci vyčerpaní a poniektorí aj zaspali. O polnoci sme konečne dorazili do Sniny a spali až do obeda.

                   Chcela by som sa touto cestou poďakovať pani riaditeľke Jane Űberallovej, za to, že nám vymyslela taký úžasný výlet, ďalej pánovi zástupcovi Marekovi Minčičovi a pani učiteľke Adriáne Kubalíkovej, za to, že nás tam zobrali.

                   Na záver by som chcela odkázať všetkým žiakom, UČTE SA, lebo verím, že pani riaditeľka určite vymyslí nejaké prekvapenie aj o rok.

                   Tešíme sa.

                   Vladimíra (Vladka) Gáborová, ZŠ POH Snina, 8.B

            • Slávnostné ukončenie šk. roka 2019/2020

            • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční dňa 30. júna 2020 (utorok) o 9:00 hod. Aby boli zachované hygienicko - epidemiologické opatrenia, tak ukončenie sa zrealizuje v jednotlivých triedach. Triedni učitelia odovzdajú žiakom vysvedčenia a odmeny pre najúspešnejších žiakov, ktorí reprezentovali školu v rôznych súťažiach a olympiádach. 

              Školský klub  bude k dispozícii do 13:30 hod.

            • Oznam

            • Na základe uznesenia pedagogickej rady konanej dňa 24.06.2020 sa riaditeľstvo školy rozhodlo v rámci záverečného hodnotenia v ročníkoch 2.- 9. neklasifikovať predmety, ktoré boli doposiaľ klasifikované. Vzhľadom na obdobie mimoriadnej situácie, keď nebolo možné naplniť ciele vyučovacieho predmetu, umožňuje sa predmet nehodnotiť a použiť slovo "absolvoval", prípadne "neabsolvoval". Aktivita žiaka počas dištančného vzdelávania bude ocenená slovne vo vysvedčení v časti Slovné hodnotenie a komentáre.

              V 1.ročníku budú žiaci hodnotení slovne.

            • Čerstvé hlavičky

            • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

               

              čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší                             

              a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

               

              Kaufland tento rok organizuje 2. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

               

              Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu registráciou pokladničných bločkov z nákupu v Kauflande do 29. júla 2020.

              Každý nákup sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo 70 škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2020/2021.

               

              Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre vaše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.

               

              Hlasovanie prebieha v termíne od 24.6. do 29.7.2020

               

              S poďakovaním,

              vedenie školy

            • Informácie k organizácii výchovno-vzdelávacej činnosti od 22.6.2020

            • Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky od  22. júna 2020  obnovujeme školské vyučovanie v 6. – 9. ročníku základnej školy.

              Výchovno-vzdelávací proces bude realizovaný v troch vyučovacích blokoch:

              1.  8:00    –   9:00 hod.
              2.  9:20    – 10.20 hod.
              3. 10:40  –  11:40 hod.

              Žiaci 1. – 9. ročníka, ktorí nenastúpia do školy na základe rozhodnutia rodiča  sa budú do konca šk. roka vzdelávať v štandardnom režime tak,  ako napr. pri neprítomnosti v škole z dôvodu choroby, resp. iného dôvodu.

              Školské stravovanie

              Školské stravovanie bude  pre žiakov prítomných na vyučovaní zabezpečené pri dodržaní hygienických a bezpečnostných opatrení, ktoré určil Úrad verejného zdravotníctva.

               

              Zákonný zástupca

              Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 1).

              Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a  pri jeho odchode zo  školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).  Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

               

              DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE !

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov  školy.

              Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 základná škola informuje príslušný RÚVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení.

              Ak sa u zamestnanca základnej školy objavia príznaky nákazy COVID–19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.

              Základná škola postupuje podľa usmernenia príslušného RÚVZ.

               

            • Upozornenie

            • Vážení rodičia, v záujme bezpečnosti našich žiakov si Vás dovoľujeme požiadať o rešpektovanie dopravného značenia týkajúceho sa zákazu vjazdu k predajni Milk Agro a drogéria. 

              Zvýšená premávka pred dopravnou značkou Zákaz vjazdu môže zapríčiniť nielen dopravnú nehodu, ale aj vážne zranenie dieťaťa.

            • Stravovanie v školskej jedálni

            • Školská jedáleň bude poskytovať od 09.06.2020 (utorok) výdaj stravy žiakom, ktorí pokračujú v dištančnom vzdelávaní (nevyučujú sa v škole) za dodržania nasledovných hygienických podmienok:

              - výdaj pokrmov do jednorázových obalov, ktoré zabezpečí školská jedáleň

              - obed preberá zákonný zástupca žiaka alebo ním poverená osoba

              - vstup do priestorov s rúškom

              Strava sa bude vydávať v priestore pod školskou jedálňou (vstup cez bočný vchod z  príjazdovej cesty).

              Výdaj stravy bude v čase od 13:00 - 13:15 hod.

              Prihlasovanie realizujte cez Edu Page v sekcii Prihlasovanie do pondelka 08.06.2020.

               

            • Organizácia a podmienky prevádzky základnej školy od 1. 6. 2020 do konca školského roku 2019/2020

            • Pokyny a podmienky budeme v priebehu nasledujúcich dní aktualizovať.

              Základná škola otvorí od 1. 6. 2020 školskú prevádzku pre žiakov 1. – 5. ročníka.

              Prevádzka školy bude v čase od 6:30 – 15:30 hod.

              Časové intervaly nástupu do školy:

               hlavný vchod     3. – 5. ročník :       7:30 – 7:40 hod.    3.A,  3.C

                                                                         7:40 -  7:50 hod.    4.A,  4.B,  4.C

                                                                         7:50 -  8:00 hod.    5.A,  5.B,  5.C

               vedľajší vchod   1. – 2. ročník:        7:30 – 7:40 hod.   1.A, 1.B, 1.C

                                                                         7:40 – 7:50 hod.    2.A,  2.B,  2.C

                                                                         7:50 – 8:00 hod.    3.B

              Výchovno-vzdelávací proces bude realizovaný v troch hodinových blokoch:

              1.  8:00    –   9:00 hod.
              2.  9:00    – 10.00 hod.
              3.  10:00  – 11:00 hod.

              Výchovno-vzdelávaciu činnosť zabezpečia pedagogickí zamestnanci v jednotlivých skupinách nasledovne:

               1.A   Mgr. Anna Rosičová                                  4.A  Mgr. Mária Lazengová

               1.B   Mgr. Iveta Kocanová                                 4.B   Mgr. Tatiana Popovičová

               1.C   Mgr. Valéria Zgaburová                            4.C   PaedDr. Mária Corjaková

               2.A   Mgr. Dana Jelová                                       5.A  Mgr. Dana Curová

               2.B   Dana Kravjanská                                        5.B  Mgr. Marek Minčič

               2.C   Mgr. Martin Štofik                                     5.C  PaedDr. Ján Corjak

               3.A   Mgr. Svetlana Staviščáková                     Školský klub detí

               3.B   Mgr. Ľubica Belková                                  Ranné schádzanie  6:30 –  7:30 hod.                  

               3.C   Mgr. Renáta Drozdová                              Popoludňajšia činnosť   11:00 – 15:30 hod   .

              Žiaci 1. – 5. ročníka, ktorí nebudú chodiť do školy, sa budú vzdelávať doterajším online spôsobom, rovnako aj žiaci 6. - 9. ročníka. 

               

              Zákonný zástupca – pokyny a usmernenia

              S cieľom ochrany pred komunitným šírením ochorenia COVID–19  v základnej škole prichádzajú a odchádzajú žiaci len s osobami, ktoré so žiakom žijú v spoločnej domácnosti.

              Zákonný zástupca odovzdá a preberá žiaka vo vonkajších priestoroch pred hlavným a  vedľajším vchodom.

              Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú.

              Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.

              Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 1).

              Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a  pri jeho odchode zo  školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).  Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.

              Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy do konca školského roku 2019/2020.

              V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

               

              Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID–19

              Základná škola zabezpečí každodenný ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov každej skupiny a dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy, a to dezinfekčným prostriedkom  umiestneným pri vstupoch do budovy školy.

              Žiak si v šatni do skrinky odloží rezervné rúško (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška). Žiak si odchádza umyť ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko- epidemiologickými nariadeniami.

              Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, okrem svojej skupiny v interných a externých priestoroch školy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces.

              Nepedagogickí zamestnanci školy nosia rúško alebo ochranný štít. Pedagogickí zamestnanci majú odporúčané nosiť rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu.

              V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina, je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.

              Organizovať aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku, či už v areáli školy, alebo mimo neho podľa podmienok školy.

              V externom prostredí  vykonávať aj telesno-výchovné aktivity, nie však vo vnútornom prostredí telocvične.

              Základná škola opakovane upozorňuje žiakov na dodržiavanie hygienických pravidiel  pri kašľaní a kýchaní.

              Presuny skupín žiakov, pohyb po chodbách, návštevu toaliet či spoločných priestorov je nutné organizovať tak, aby boli minimalizované kontakty ako medzi skupinami, tak aj jednotlivcami, vrátane zamestnancov školy.

              Podľa miestnych podmienok sa skupiny žiakov vonku intervalovo striedajú alebo je určený pre jednotlivé skupiny oddelený priestor.

              Rukavice pre bežné činnosti nie sú nutné, potrebné sú napr. pri príprave jedla, likvidácii odpadov, dezinfekcii atď.

              Toalety musia byť vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk.

              Odporúčame nepoužívať textilné uteráky.

              Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby.

              Upratovací personál musí byť informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a  potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.

              Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.

              Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

               

              Školské stravovanie

              Školské stravovanie bude  pre žiakov prítomných na vyučovaní zabezpečené pri dodržaní hygienických a bezpečnostných opatrení, ktoré určil Úrad verejného zdravotníctva.

              Stravovanie v jedálni základnej školy bude zabezpečené tak, aby sa skupiny žiakov nemiešali (rozpis podľa skupín). Stravu vydáva personál spolu s čistým príborom.

               

              DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE !

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov  školy.

              Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID – 19 základná škola informuje príslušný RÚVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení.

              Ak sa u zamestnanca základnej školy objavia príznaky nákazy COVID–19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.

              Základná škola postupuje podľa usmernenia príslušného RÚVZ.

            • Rozvrh hodín počas prerušeného vyučovania

            • Vážení rodičia a milí žiaci,

              podľa nariadenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a ŠPÚ Vám publikujeme mimoriadny rozvrh hodín počas prerušeného vyučovania, aby ste si vedeli zariadiť čas na učenie sa z domu.

              Rozvrhy Vám budú zaslané prostredníctvom EduPage našej školy na nástenku triedy.

            • Oznam

            • Multifunkčné ihrisko je do odvolania z technických príčin mimo prevádzky.

            • Usmernenie na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020

            • Podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele niektorých vyučovacích predmetov kvalitnou, plnohodnotnou realizáciou.

              Na základe online pedagogickej rady konanej dňa 20.04.2020 sa riaditeľstvo školy rozhodlo v rámci záverečného hodnotenia neklasifikovať tieto predmety:

               1. – 4. ročník

              telesná výchova

              hudobná výchova

              výtvarná výchova

              informatika

              pracovné vyučovanie

              prvouka

              prírodoveda

              vlastiveda

              anglický jazyk

               

              5. – 9. ročník

              telesná výchova

              hudobná výchova

              výtvarná výchova

              technická výchova

              občianska náuka

              druhý cudzí jazyk

               

              V daných predmetoch v záverečnom hodnotení bude uvedené „absolvoval  (a)“ , „neabsolvoval (a)“.

            • Zápis žiakov do 1. ročníka

            • Vážení rodičia, milé deti !

               

              Pozývame Vás na zápis do 1. ročníka,

              ktorý bude prebiehať v termíne

              od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020

              na sekretariáte školy v čase od 10.00 do 14.00 hod.

               

              Z dôvodu preventívnych opatrení spojených s pandémiou koronavírusu COVID-19 sa zápis uskutoční bez osobnej prítomnosti detí. Preto rodičom budúcich prvákov odporučujeme vyplniť prihlášku elektronicky (stránka školy časť Dokumenty - Elektronická prihláška)

              Keď to technické možnosti rodičom neumožňujú, je možné uskutočniť zápis osobne na sekretariáte školy v pracovných dňoch od 15. apríla do 30.apríla v čase od 10.00 do 14.00 hod. 

              Po skončení preventívnych opatrení sa zápis žiakov overí štandardným spôsobom platným podľa pokynov uvedených nižšie v texte.

               

              Na zápis je potrebné priniesť:            

              • rodný list dieťaťa,
              • občianske preukazy oboch rodičov dieťaťa; v prípade, že nie je možné, aby sa zápisu zúčastnili obaja rodičia, je potrebné predložiť Čestné prehlásenie neprítomného rodiča so súhlasom zápisu dieťaťa do 1. ročníka v ZŠ P. O. Hviezdoslava Snina v školskom roku 2020/2021,
              • v prípade úpravy rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu zákonný zástupca predloží rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti,
              • vyplnenú a podpísanú prihlášku o zápise (stránka školy časť Dokumenty - Elektronická prihláška). Rodičia, ktorí nemajú prístup k internetu, vyplnia prihlášku priamo pri zápise v škole.

              S dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení rodič/zákonný zástupca je povinný mať ochranné rúško na tvári a vlastné písacie potreby, preukázať sa platným dokladom totožnosti.

               

              Budúci žiaci dostanú:

              • zoznam školských pomôcok pre 1. ročník ZŠ pri zápise,
              • súbor písaniek k šlabikáru pri nástupe do školy (v septembri) zdarma.

              Škola ponúka:

              • vyučovanie anglického jazyka od 1. ročníka a druhého cudzieho jazyka  od 5. ročníka,
              • zvyšovanie čitateľskej, finančnej a počítačovej gramotnosti žiakov,
              • využívanie moderných učebných pomôcok, počítačovej techniky,
              • aktívnu prípravu žiakov na vedomostné súťaže, predmetové olympiády a testovanie T5, T9,
              • výchovno-vzdelávaciu činnosť v čase mimo vyučovania,  starostlivosť o deti v ŠKD  počas ranných hodín od 6.30 do 7.30 hod., po vyučovaní do 16.30 hod.,
              • kurzy plávania a lyžiarskeho výcviku,
              • pobyty žiakov 1. stupňa v škole v prírode,
              • činnosť žiakov v projektoch Enviroprojekt, Zdravie a bezpečnosť, Zdravá škola,  
              • pestrú ponuku záujmového vzdelávania (jazykové, umelecké, prírodovedné, matematické, počítačové, športové, turistické a iné krúžky),
              • dve telocvične, multifunkčné a sixballové ihrisko,
              • poznávacie výlety,  exkurzie, besedy, prednášky,  
              • absolvovanie praktického výcviku na detskom dopravnom ihrisku,
              • spoluprácu s detskou organizáciou Fénix Poloniny,
              • školské športové strediská zápasenia,
              • spoluprácu v oblasti záujmového vzdelávania s Centrom voľného času Snina, SZUŠ Merlin, Black Tiger Taekwondo klub Snina,
              • rôzne formy environmentálnych aktivít (Separko),
              • mliekomat Rajo, školský bufet,
              • zabezpečenie poskytnutia prvej pomoci automatickým externým defibrilátorom (AED) umiestneným vo vestibule školy.

              Legislatíva k zápisu:

              Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

              Zápis je určený pre deti narodené od 1. 9. 2013 do 31. 8. 2014. Ak vaše dieťa dovŕši do 31. 8. 2020 šesť rokov, je povinnosťou zákonného zástupcu zapísať ho na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

              Zákonný zástupca môže zapísať dieťa iba na jednu školu, spravidla na školu, ktorá je spádová s ohľadom na trvalé (prechodné) bydlisko dieťaťa. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na primárne vzdelávanie. V tomto prípade oznámi túto skutočnosť riaditeľ tejto školy riaditeľovi spádovej školy.

               

              Odpovede na časté otázky:

              Kto posúdi, či je dieťa pripravené na vstup do školy?

              Na jednej strane sú to rodičia, ktorí poznajú svoje dieťa, vnímajú jeho prednosti i rezervy. Na druhej strane rodičia môžu požiadať o konzultáciu pedagóga v materskej škole, ako on vníma dieťa z pedagogického hľadiska a či prípadne odporúča iné postupy.

              V konečnom dôsledku je to detský psychológ, ktorý cielenými diagnostickými prostriedkami dokáže posúdiť pripravenosť dieťaťa s ohľadom na nároky školy na jeho sociálnu i emocionálnu pripravenosť.  

              Existuje možnosť predčasného nástupu do školy?

              Ak zákonný zástupca dieťaťa požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

              Čo ak s dieťaťom, ktoré by malo nastúpiť na plnenie povinnej školskej dochádzky, žijete v zahraničí alebo plánujete do zahraničia odísť?

              Dieťa musí byť riadne prihlásené do kmeňovej školy v Slovenskej republike (teda tam, kam patrí podľa školského obvodu). Pri zápise zákonný zástupca oznámi, že dieťa bude plniť povinnú školskú dochádzku v zahraničí a zároveň o to písomne požiada riaditeľa školy.

              Čo ak má dieťa dvojité občianstvo a trvale žije na území iného štátu?

              V tomto prípade by ste už na Slovensku nemali nič riešiť, ak dieťa plánujete zaškoliť v krajine, kde má druhé občianstvo.

              Tel. kontakt: 057 762 2326   

                                    0948 475 218        

              Email: skola@zspohsnina.edu.sk

              Web: www.zspohsnina.edu.sk