• Novinky

            • Zápis žiakov do 1. ročníka

            • Vážení rodičia, milé deti! 

              Pozývame Vás na zápis žiakov do 1. ročníka,

              ktorý sa koná  od 1. apríla  do 30. apríla 2021


              Z dôvodu preventívnych opatrení spojených s pandémiou COVID-19 sa zápis uskutoční bez osobnej prítomnosti detí. Rodičom budúcich prvákov odporúčame vyplniť prihlášku elektronicky v časti  Elektronická prihláška.

              • V záložke Elektronická prihláška bude od 1. apríla 2021 sprístupnený formulár  prihlášky, ktorý je potrebné dôkladne vyplniť na základe údajov v rodnom liste dieťaťa, občianskom preukaze zákonných zástupcov a odoslať.
              • Rodičia, ktorí nemajú prístup k internetu, vyplnia prihlášku priamo pri zápise v škole.
              • Elektronická prihláška bude odoslaná na e-mail školy a v školskom informačnom systéme zaregistrovaná.
              • Ak ste vyplnili a odoslali elektronickú prihlášku správne, príde Vám o tom potvrdzovací email, preto e-mail aspoň jedného zo zákonných zástupcov je povinný údaj, ktorý musí byť vyplnený.
              • Po ukončení zápisu pozveme oboch zákonných zástupcov do školy. Pri dodržaní všetkých aktuálnych hygienicko-epidemiologických opatrení  spojených s COVID-19  overíme a skontrolujeme údaje na prihláške na základe predloženého rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov, ktorí  ju následne podpíšu. V prípade dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami je potrebné do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 14. júna 2021 predložiť spolu s prihláškou aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
              • V prípade, že nebude možné, aby sa na podpísanie prihlášky dostavili obaja zákonní zástupcovia, prítomný zákonný zástupca si môže stiahnuť tlačivo „Súhlas druhého zákonného zástupcu so zápisom“, ktoré už vyplnené a podpísané druhým zákonným zástupcom prinesie so sebou.              Tlačivo tu: SUHLAS_ZaKONNEHO_ZaSTUPCU(1).pdf​​​​​​​ 
              • V prípade, že druhý rodič nežije v spoločnej domácnosti a nie je možné získať jeho písomný súhlas, priamo pri podpisovaní prihlášky prítomný zákonný zástupca  podpíše čestné prehlásenie o tom, že informoval druhého z rodičov o zápise dieťaťa do našej  školy. Zároveň je potrebné doniesť kópiu rozhodnutia súdu o zverení dieťaťa do výchovy s určením rodičovských práv, z ktorého je zrejmé, komu je dieťa zverené do výchovy.

              Keď to technické možnosti rodičom neumožňujú, je možné uskutočniť zápis osobne na sekretariáte školy od 1. apríla do 30. apríla v pracovných dňoch v čase od 10.00 do 15.30 hod.

              Na zápis je potrebné priniesť:            

              • rodný list dieťaťa,
              • občianske preukazy oboch rodičov dieťaťa; v prípade, že nie je možné, aby sa zápisu zúčastnili obaja rodičia, je potrebné predložiť Čestné prehlásenie neprítomného rodiča so súhlasom zápisu dieťaťa do 1. ročníka v ZŠ P. O. Hviezdoslava Snina v školskom roku 2020/2021. Tlačivo „Súhlas druhého zákonného zástupcu so zápisom“ je možné stiahnuť si tu SUHLAS_ZaKONNEHO_ZaSTUPCU.pdf​​​​​​​ alebo si ho môžete vyzdvihnúť už vytlačené na sekretariáte školy,
              • v prípade úpravy rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu zákonný zástupca predloží rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti.

              Budúci žiaci dostanú:

              zoznam školských pomôcok pre 1. ročník ZŠ (pri zápise),

              súbor písaniek k šlabikáru (pri nástupe do školy v septembri) zdarma.

              Škola ponúka:

              1. vyučovanie anglického jazyka od 1. ročníka a druhého cudzieho jazyka  od 5. ročníka,
              2. zvyšovanie čitateľskej, finančnej a počítačovej gramotnosti žiakov,
              3. využívanie moderných učebných pomôcok, počítačovej techniky,
              4. prípravu žiakov na vedomostné súťaže, predmetové olympiády a testovanie T5, T9,
              5. výchovno-vzdelávaciu činnosť v čase mimo vyučovania,  starostlivosť o deti v ŠKD  počas ranných hodín od 6.30 do 7.30 hod., po vyučovaní do 16.30 hod.,
              6. kurzy plávania a lyžiarskeho výcviku,
              7. pobyty žiakov 1. stupňa v škole v prírode,
              8. činnosť žiakov v projektoch Environprojekt, Zdravie a bezpečnosť, Zdravá škola,  
              9. pestrú ponuku záujmového vzdelávania (jazykové, umelecké, prírodovedné, matematické, počítačové, športové, turistické a iné krúžky),
              10. dve telocvične, multifunkčné a sixballové ihrisko,
              11. poznávacie výlety,  exkurzie, besedy, prednášky,  
              12. absolvovanie praktického výcviku na detskom dopravnom ihrisku,
              13. spoluprácu s detskou organizáciou Fénix Poloniny,
              14. školské športové strediská zápasenia,
              15. spoluprácu  oblasti záujmového vzdelávania s Centrom voľného času Snina, SZUŠ Merlin, ZK Slávia Snina, Black Tiger Taekwondo klub Snina,
              16. rôzne formy enironmentálnych aktivít (Separko),
              17. mliekomat Rajo,
              18. zabezpečenie poskytnutia prvej pomoci automatickým externým defibrilátorom (AED) umiestneným vo vestibule školy.

              Legislatíva k zápisu:

              Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

              Zápis je určený pre deti narodené od 1. 9. 2014 do 31. 8. 2015. Ak vaše dieťa dovŕši do 31. 8. 2021 šesť rokov, je povinnosťou zákonného zástupcu zapísať ho na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

              Zákonný zástupca môže zapísať dieťa iba na jednu školu, spravidla na školu, ktorá je spádová s ohľadom na trvalé (prechodné) bydlisko dieťaťa. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na vzdelávanie. V tomto prípade oznámi túto skutočnosť riaditeľ tejto školy riaditeľovi spádovej školy.

              Odpovede na časté otázky:

              Kto posúdi, či je dieťa pripravené na vstup do školy?

              Na jednej strane sú to rodičia, ktorí poznajú svoje dieťa, vnímajú jeho prednosti i rezervy. Na druhej strane rodičia môžu požiadať o konzultáciu pedagóga v materskej škole, ako on vníma dieťa z pedagogického hľadiska a či prípadne odporúča iné postupy.

              V konečnom dôsledku je to detský psychológ, ktorý cielenými diagnostickými prostriedkami dokáže posúdiť pripravenosť dieťaťa s ohľadom na nároky školy na jeho sociálnu i emocionálnu pripravenosť.  

              Existuje možnosť predčasného nástupu do školy?

              Ak zákonný zástupca dieťaťa požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, je povinný k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

              Čo ak s dieťaťom, ktoré by malo nastúpiť na plnenie povinnej školskej dochádzky, žijete v zahraničí alebo plánujete do zahraničia odísť?

              Dieťa musí byť riadne prihlásené do kmeňovej školy v Slovenskej republike (teda tam, kam patrí podľa školského obvodu). Pri zápise zákonný zástupca oznámi, že dieťa bude plniť povinnú školskú dochádzku v zahraničí a zároveň o to písomne požiada riaditeľa školy.

              Bude ešte možné tento rok využiť možnosť odkladu plnenia školskej dochádzky a dať dieťa do školy o rok neskôr?

              Zákonom č. 245/2008 Z. Z. z. v znení účinnom od 01. 01. 2021 sa zrušil inštitút odkladu začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky ako aj inštitút dodatočného odloženia plnenia povinnej školskej dochádzky.

              Čo ak má dieťa dvojité občianstvo a trvale žije na území iného štátu?

              V tomto prípade by ste už na Slovensku nemali nič riešiť, ak dieťa plánujete zaškoliť v krajine, kde má druhé občianstvo.

              Tel. kontakt: 057 762 2326, 0948 475 218        

              Email: zspohsnina@gmail.com 

              Web: www.zspohsnina.edu.sk

            • Môj online učiteľ

            • Už tradične patrí 28. marec všetkým učiteľom. 

              Pri tejto príležitosti oddelenie školstva pripravilo anketu, ktorá nadväzuje na minuloročnú anketu "Učiteľ - môj vzor a kamarát". Školy boli postavené pred veľkú výzvu. Začali komunikovať a pracovať so svojimi žiakmi, rodičmi, kolegami v online priestore a musia zvládnuť dištančné vzdelávanie. 

              Mesto Snina v tomto roku dáva žiakom a rodičom priestor virtuálne oceniť sninských pedagógov, ktorým nie je ľahostajné vzdelávanie ani v tejto neľahkej dobe. Využite túto príležitosť a napíšte, prečo navrhujete oceniť práve svojho obľúbeného učiteľa/učiteľku. Takto sa im môžete poďakovať za prácu, ktorá je pre mnohých poslaním, a ktoré má pre učiteľa častokrát vyššiu cenu ako finančná odmena. 

              Dajte svojim učiteľom vedieť, že si ich prácu a snahu o dištančné vyučovanie vážite.

              Anketu nájdete na tomto linku: Môj online učiteľ v Snine.

              Hlasovať môžete do 28. marca 2021.

            •  SKVELÝ VÝSLEDOK našej žiačky 

            •  

              Naša škola vzdeláva a vychováva šikovných žiakov a študentov.

              Dôkazom toho je aj ELENA MIŠKOVÁ, žiačka 5. B triedy ZŠ P.O.Hviezdoslava.

              V krajskom kole olympiády z nemeckého jazyka získala v kategórii 1A 1. miesto s celkovým súčtom 97,7 bodov zo 100. Postupuje tak do celoslovenského kola, ktoré absolvuje v pondelok. Touto cestou jej gratulujeme a želáme veľa úspechov.

              Ďalšie úspechy žiakov môžete nájsť na tejto stránke:

              https://zspohsnina.edupage.org/awards/

            • Oznam

            • V súlade s rozhodnutím MŠVVaŠ SR zo dňa 5. februára 2021 a v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach vlády SR z 28. februára 2021 a zverejneným manuálom Návrat do škôl 2021 aktualizovaný k 08. 03. 2021 s účinnosťou

              od 8. 3. 2021 do 21. 3. 2021

              sa vyučovací proces bude realizovať prezenčnou formou na prvom stupni ZŠ prednostne pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

              Rovnako bude pre týchto žiakov v prevádzke ŠKD a školské stravovanie.

              Ostatní žiaci sa budú vyučovať dištančne.

            • Oznam

            • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR a pokynu zriaďovateľa Mesto Snina sa od 1. marca 2021:

              • obnovuje vyučovanie na prvom stupni,
              • prevádzka školských klubov detí,
              • prevádzka školského stravovania.

              Naďalej platia nasledovné podmienky:

              • Žiaci 1.- 4. ročníka sa nemusia testovať.
              • Jeden z rodičov, s ktorým býva dieťa v spoločnej domácnosti musí absolvovať testovanie na  Covid-19.
              • Čestné vyhlásenie o negatívnom výsledku testovania rodiča (nie staršom ako 7 dní) je potrebné vyplniť elektronicky prostredníctvom aplikácie EduPage, prípadne odovzdať v papierovej forme triednej učiteľke pri nástupe do školy. Doklad preukazujúci negatívny výsledok testu, prípadne výnimku z testovania, zákonný zástupca predkladá iba k nahliadnutiu. V prípade elektronického čestného vyhlásenia zákonný zástupca tento doklad ako prílohu neprikladá.

              V prípade, že zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie, dieťa sa nebude môcť zúčastňovať na prezenčnom vyučovaní.

              Škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu, zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou, vzdelávanie v tom prípade bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa.

              Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľka školy bude kontaktovať ÚPSVaR SR.

               

              Tlačivo čestného vyhlásenia: Čestné_vyhlásenie.docx

            • Mesačná výzva

            • Výzva na február

              4. týždeň

              Milí kamaráti!

              „Rozvíjaj svoju vášeň pre vzdelávanie. Ak to urobíš, nikdy neprestaneš rásť.“

                                                                                                                          (Anthony J. D'Angelo)

              Naša mesačná výzva sa pomaly blíži ku koncu. Zostáva nám už len posledná úloha, ktorá je zameraná na digitálne zručnosti. Aj keď sa nám začali jarné prázdniny, určite si nájdete čas a zapojíte sa.

              Úlohy:

              1. žiaci prvého stupňa  vytvoria pozvánku na narodeninovú oslavu digitálnou formou.
              2. žiaci druhého stupňa vytvoria plagát, ktorý oznamuje, že sa uskutoční výlet, na ktorý  si v predchádzajúcej úlohe navrhli rozpočet.

              Vaše výtvory nám posielajte na email školy zspohsnina@gmail.com.

            • Jarné prázdniny

            • V dňoch 22. 2. 2021 - 26. 2. 2021 majú žiaci jarné prázdniny. V akej forme bude pokračovať vyučovanie po prázdninách, bude záležať od vývoja epidemiologickej situácie v našom okrese. O aktuálnych informáciách Vás budeme informovať v budúcom týždni, preto sledujte náš web.

            • Aktualizácia informácií pre rodičov a žiakov 9. ročníka k prijímaciemu konaniu pre prijatie na stredné školy

            • Na základe Rozhodnutia ministra z 26.1.2021 dochádza k zmene termínov  a podmienok prijatia na štúdium na strednej škole nasledovne:

              1. Termín pre jednotlivé stredné školy na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole je do 26. februára 2021.
              2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole zákonným zástupcom žiaka riaditeľovi základnej školy je pre všetky odbory vzdelávania (talentové i netalentové)  do 8. apríla 2021.
              3. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.

              Zákonný zástupca žiaka môže podať dve prihlášky na dve rôzne stredné školy alebo na dva odbory tej istej strednej školy. Môže tiež podať aj dve prihlášky na odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych zručností, schopností alebo nadania (odbory s talentovou skúškou). Podávanie prihlášok bude realizované v spolupráci s výchovnou poradkyňou.

              Na základe Rozhodnutie ministra zo 4.1.2021 sa v školskom roku 2020/2021 prijímacie konanie na vzdelávanie v stredných školách uskutoční v termíne od 3. mája 2021 do 14. mája 2021.

              Prijímacie skúšky sa uskutočnia

              • v prvom termíne 3. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 4. mája 2021,
              • v druhom termíne 10. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 11. mája 2021.

              Overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania v rámci prijímacích skúšok na vzdelávanie v stredných školách (talentové skúšky) sa uskutoční

              • v prvom termíne 5. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 6. a 7. mája 2021,
              • v druhom termíne 12. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 13. a 14. mája 2021.
            • Mesačná výzva

            • Výzva na február

              3. týždeň

              Milí kamaráti!

              „Pozorujte svet okolo seba s rozžiarenými očami, pretože tie najväčšie tajomstvá sa vždy skrývajú na tých najnepravdepodobnejších miestach. Tí, ktorí neveria na zázraky, ich nikdy neuvidia.“ ( R. Dahl: Charlie a továreň na čokoládu)

              Vašou úlohou je vytvoriť ľubovoľný výrobok z odpadového materiálu.

              Môžete vyrobiť darček k sviatku alebo pre potešenie vlastné či niekoho blízkeho.

              Fotografie Vašich výrobkov posielajte na zspohsnina@gmail.com a nezabudnite napísať meno, priezvisko a triedu.

            • Mesačná výzva

            • Výzva na február

              2. týždeň

              Milí kamaráti!

              „Peniaze v skutočnosti nie sú dobré či zlé. Sú len prostriedkom určujúcim kvalitu nášho života a určitým etickým nástrojom.“  (F.  Frabboni)

              Úlohy:

              1. stupeň: Zostavte  rozpočet výdavkov na narodeninovú oslavu.
              2. stupeň: Zostavte rozpočet výdavkov na realizáciu školského výletu podľa vlastného výberu.


              Návrhy  rozpočtu pošlite v ľubovoľnej úprave na zspohsnina@gmail.com a nezabudnite uviesť svoje meno, priezvisko a triedu.

            • Oznam

            • Na základe usmernenia zriaďovateľa školy, Mesta Snina a upozornenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Humennom na zvýšenú mieru britskej mutácie koronavírusu sa neodporúča otváranie škôl v našom regióne.

              Avizovaný nástup na prezenčné vyučovanie v ročníkoch 1. - 4. sa ruší. Žiaci budú naďalej pokračovať vo vyučovaní dištančnou formou.

               

            • Oznam

            • Na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy sa obnoví vyučovanie v  1. – 4. ročníku,  ŠKD a ŠJ  od  stredy 10. februára 2021.

              Základnou podmienkou návratu žiaka do školy je negatívny test na COVID-19 jedného zákonného zástupcu, ktorý žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti. Platnosť testu je  sedem kalendárnych dní.  Zákonný zástupca žiaka nepredkladá škole certifikát testu, ale len čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti. Čestné vyhlásenie môže rodič poslať aj elektronicky prostredníctvom rodičovského konta na EduPage. Keďže prílohy na webe MŠ VVaŠ SR sa budú ešte aktualizovať, tlačivo - Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti pridáme neskôr.

              Žiaci 1. -  4. ročníka sa nemusia testovať, hoci presiahli vek 10 rokov.  

              V prípade, že zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie,  dieťa sa nebude môcť zúčastňovať na prezenčnom vyučovaní.

              Škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu, zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa.

              Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľka školy bude kontaktovať ÚPSVaR SR.

            • Karneval trochu inak

            • Online prostredie sa stalo samozrejmou súčasťou nášho každodenného života. Realizujeme v ňom nielen učenie, ale aj zábavu. A tá k polročnému hodnoteniu predsa patrí! Karneval z domu zaujal, pobavil i rozveselil.

            • Mesačná výzva

            • Výzva na február

              1. týždeň

              Milí kamaráti!

              „Knihy sú najtichším a najstálejším priateľom. Sú najprístupnejším a najmúdrejším poradcom a najtrpezlivejším učiteľom.”  (Ch. W. Eliot)

              Podeľte sa s nami o zaujímavé a poučné chvíle strávené s knihou a pošlite krátke video o prečítanej knihe na zspohsnina@gmail.com 

            • Oznam

            • Riaditeľstvo školy oznamuje žiakom a ich zákonným zástupcom, že v období od 01. 02. 2021 do 05. 02. 2021 sa budú žiaci I. aj II. stupňa naďalej vzdelávať dištančne. Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. Priebežne Vás budeme informovať. 

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              osobne odovzdať každému žiakovi polročný výpis známok tento rok nie je možné. Na základe usmernenia Ministerstva školstva VVaŠ SR k vydávaniu výpisov hodnotenia za 1. polrok môže škola zaslať výpis elektronicky, a tak sme pripravili pre Vás výpisy v EduPage.

              Rodič si výpis stiahne a jeho prijatie podpíše podobne, ako to funguje pri podpisovaní známok.

              Žiaci si môžu výpis tiež stiahnuť, nemôžu ho však podpísať.

              Škola má vždy aktuálny prehľad o tom, ktorí rodičia už výpis videli a aj to, ktorí ho už podpísali a kedy. V prípade, že rodič nepoužíva vlastné konto, podpíše výpis známok za 1. polrok dodatočne po návrate na prezenčné vyučovanie.

              Návod na výpis známok v mobilnej aplikácii:

              https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u1144/u1482/u1493

               

            • Oznam

            • Riaditeľstvo školy oznamuje žiakom a ich zákonným zástupcom, že v období od 25.1.2021 – 29.1.2021 sa budú žiaci I. aj II. stupňa naďalej vzdelávať dištančne. Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. Priebežne Vás budeme informovať.

            • Oznam -Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

            • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR predstavilo pred pár týždňami Covid automat, ktorý obsahoval informácie o úrovni epidemiologickej situácie, za akej by bol možný návrat žiakov k prezenčnej výučbe. Podľa súčasných nepriaznivých dát však nie je možné naplniť plán, podľa ktorého by sa niektoré ročníky mohli vrátiť do tried už od budúceho pondelka, 18. januára 2021.

              „Napriek našej snahe vrátiť žiakov čím skôr do lavíc, to nebude na budúci týždeň možné. Situácia ohľadom Covid-19 je na celom Slovensku veľmi vážna. S odborníkmi sme preto tento plán prehodnotili a zhodli sme sa na tom, že najbezpečnejšie pre všetkých bude ešte chvíľu vydržať,“ uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling. Reagoval tak na základe diskusií s epidemiologickým tímom a ministrom zdravotníctva.

              Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku istých školských zariadení okrem:

              1. materských škôl a špeciálnych materských škôl pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ;
              2. školských klubov detí pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ,
              3. školských internátov pre deti materských škôl podľa písmena a),
              4. zariadení školského stravovania, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ, pre deti
                1. materských škôl podľa písmena a),
                2. školských klubov detí podľa písmena b),
              5. špeciálnych výchovných zariadení.

              Plné znenie rozhodnutia si môžete prečítať tu.

              Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. „V týždni od 18. 1. budeme opätovne informovať, ako bude vyučovanie vyzerať od ďalšieho pondelka, 25. januára,“ uzavrel minister školstva B. Gröhling.