• Novinky

            • Vianočné prázdniny

            • Dôvodom zmeny termínu vianočných prázdnin je zhoršená pandemická situácia COVID-19.

              Vianočné prázdniny sú od 21. decembra 2020 (pondelok) do 8. januára 2021 (piatok). Školské vyučovanie začne 11. januára 2021 (pondelok).

              Ministerstvo školstva zverejnilo manuály pre školy „Návrat do škôl 2021“. Dokument slúži ako návod na spustenie prezenčného vzdelávania od 11. januára 2021  v bezpečnom režime pre všetkých žiakov aj pracovníkov škôl a školských zariadení.

              Školy a školské zariadenia budú pri otváraní tried a návrate k prezenčnej výučbe postupovať podľa epidemiologickej situácie vo svojom regióne.

              Pravidlá zaradenia regiónu do jednotlivých stupňov ostražitosti a varovania podľa epidemiologickej situácie upravuje COVID automat Ministerstva zdravotníctva SR.

               

               

              Podrobnejšie informácie:

            • Oznam

            •  

              Vážení rodičia, milí žiaci 5. - 9. ročníka,

              vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v našom meste a po konzultácii so zriaďovateľom Vám oznamujeme, že nástup žiakov 2. stupňa na prezenčnú formu vyučovania sa od 14. 12. 2020  ruší.

              Vyučovanie bude naďalej prebiehať  dištančnou formou.

               

               

            • Oznam

            • Riaditeľstvo ZŠ P. O. Hviezdoslava Snina oznamuje, že dňa 14.12.2020 obnovuje vyučovací proces na 2. stupni vo všetkých triedach. Zároveň upozorňujeme, že nástup žiakov je na báze dobrovoľnosti.

              Podmienkou vstupu do školy je platný test na ochorenie Covid-19 nie starší ako 7 dní s negatívnym výsledkom žiaka a jedného zákonného zástupcu žijúceho s ním v spoločnej domácnosti.

              Miesto testovania:

              areál nemocnice v Snine:   Po – Pia   10.00 -14.00 hod.

              budova Červeného kríža:   Po – So       8.00 -16.00 hod.

              Bližšie informácie a výnimky upravujú nasledovné dokumenty (viď prílohy):

              • Uznesenie vlády SR č. 760 zo 4. decembra 2020
              • Rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu  a športu číslo: 2020/18259:3-A1810
              • Vyhláška č. 32 ÚVZ SR
              • Pokyn pre zabezpečenie školského vyučovania v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Snina zo dňa 7.12.2020

              V prípade akýchkoľvek nejasností kontaktujte triednych učiteľov.

              Zároveň si vyhradzujeme právo na zmeny vyplývajúce z aktuálnej epidemiologickej situácie.

               

            • Oznam

            • Prevádzka školského stravovania od 1.12.2020 obnovuje svoju činnosť.

            • Oznam

            • Z dôvodu prerušenia prevádzky školského stravovania v dňoch 26.11. - 30.11.2020 nebude možný výdaj obedov. Preto je potrebné zvážiť pobyt detí v ŠKD (v prípade účasti zabezpečiť viac jedla). Vyučovací proces v týchto dňoch bude riadne  prebiehať. 

            • Aj jeseň má svoje čaro ...

            • Aj v tomto nepriaznivom covidovom období sa podarilo žiakom našej školy v spolupráci s pedagógmi vytvoriť nádhernú jesennú dekoratívnu výzdobu školy. Keďže s mnohými z Vás sa už dlhšiu dobu nemôžu každodenne vídať, chceli by Vám aspoň týmto spríjemniť neľahké, ale čarovné jesenné dni.

            • Oznam

            • Z dôvodu potvrdeného výskytu ochorenia COVID-19 u pedagogického zamestnanca  sa prerušuje vyučovanie v triedach II. A, III.C a IV. B od 3. 11. 2020 (utorok) do 9. 11. 2020 (nástup do školy 10. 11. 2020 v utorok). Vyučovanie v daných triedach prechádza z prezenčnej formy na dištančnú.

            • Usmernenie MŠVVaŠ SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“

            • Vážení rodičia,

              na základe usmernenia MŠVVaŠ zo dňa 1.11.2020 v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR č. 693/2020 vydáva toto usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť.“

              1. V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec ani žiak nenavštevujú školu prezenčne.

              2. V prípade pozitívne testovaného zamestnanca, ktorý prezenčne vyučoval triedu, ministerstvo školstva odporúča, aby trieda prešla na 10 kalendárnych dní na dištančné vzdelávanie postupom podľa bodu 1. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020.

              3. Ak je žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

              Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať  v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020.

              Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti uvedené v prílohe tohto usmernenia.

              Ďalšie výnimky a podmienky súvisiace s testovaním nájdete v nasledovných vyhláškach Úradu verejného zdravotníctva:

              1. Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu izolácie pozitívnych osôb v rámci celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ z 29. októbra 2020: https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_2020/ciastka_11_ 2020.pdf

              2. Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa z 30. októbra 2020:

              https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_2020/ciastka_12_ 2020.pdf

            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              dávame Vám do pozornosti niekoľko informácií k organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu od utorka 3.11.2020, ktorý bude ovplyvnený výsledkami po celoplošnom testovaní. Zákonný zástupca žiaka I. stupňa predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo, ktoré zverejní MŠVVaŠ SR (zatiaľ nie je), bude k dispozícií aj na webovej stránke školy. Žiaci I. stupňa ZŠ, ktorí dovŕšili do 31.10.2020 desať rokov veku, sa pri nástupe do školy preukážu negatívnym výsledkom antigénového testu, certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie Covid-19 alebo RP-PCR testom. V opačnom prípade sa podľa doteraz zverejnených informácií nebudú môcť zúčastniť prezenčnej výučby.

              To, či vyučovanie v našej škole po jesenných prázdninách (30.10. – 2.11.2020) bude pokračovať ako v doterajšom režime, budeme vedieť po ukončení celoplošného testovania, výsledkoch testov našich zamestnancov a usmernení ministerstva školstva.

              Ak bude všetko v poriadku, od utorka pokračuje II. stupeň v dištančnom vyučovaní a I. stupeň prezenčne.

              V prípade zmeny Vás budeme informovať cez našu webovú stránku.

               

            • Oznam

            •  Riaditeľstvo školy udeľuje na deň 29. 10. 2020  riaditeľské voľno z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19. Aktuálne informácie ohľadom ďalšieho výchovno-vyučovacieho procesu zverejníme priebežne na     základe pokynov MŠVVaŠ SR.

            • Oznam

            • Vážení rodičia, milí žiaci!
              Od dnešného dňa bude prebiehať vyučovanie žiakov 5. – 9. ročníka dištančnou
              formou podľa upraveného rozvrhu. Vzdelávanie v rámci jednotlivých predmetov
              bude realizované prostredníctvom EduPage a pre žiakov uvedených ročníkov je
              povinné. Preto je potrebné sledovať a dôsledne dodržiavať pokyny vyučujúcich
              a termíny vypracovania úloh.

            • Oznam

            • Z dôvodu potvrdeného výskytu ochorenia COVID-19 u pedagogického zamestnanca sa prerušuje vyučovanie v triedach I. B a IV. A od 26. 10. 2020 (pondelok) do 2. 11. 2020 (nástup do školy 3. 11. 2020 v utorok). Vyučovanie v daných triedach prechádza z prezenčnej formy na dištančnú.    

            • Rozhodnutie

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto:

              1. Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch  30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.
              2. S účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov v piatom až deviatom ročníku.
              3. S účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania v prevádzke zariadení školského stravovania sa neumožňuje konzumácia a výdaj jedál a nápojov pre žiakov škôl podľa bodu 2. 
              4. Mimoriadne prerušuje záujmové vzdelávanie v školách a školských zariadeniach; riaditelia škôl zabezpečia podľa podmienok a možností záujmové vzdelávanie dištančnou formou.  
              5. V školskom roku 2020/2021 vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity podľa § 28 ods. 16, § 30 ods. 7 a § 33 ods. 12 školského zákona najmä:
              • výlety a exkurzie, 
              • dni otvorených dverí,
              • saunovanie, 
              • kurzy pohybových aktivít v prírode, 
              • kurzy na ochranu života a zdravia, 
              • pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode, 
              • športové výcviky a školské športové súťaže, 

              do odvolania.

               Na výchovu a vzdelávanie v školách a školských zariadeniach sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

              Odôvodnenie:

              Mimoriadne prerušenie školského vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení nadväzuje na uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 a na obmedzenie slobody pohybu a pobytu.

              Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú v nadväznosti na prípravu a vykonanie celoštátneho testovania obyvateľstva na území Slovenskej republiky v gescii Ministerstva obrany Slovenskej republiky na prítomnosť ochorenia COVID-19 v čase núdzového stavu v súlade s uznesením vlády Slovenskej republiky č. 665 z 18. októbra 2020. 

              Branislav Gröhling minister školstva, vedy, výskumu a športu 

               

            • Usmernenie

            • Na základe pokynov MŠVVaŠ SR od pondelka 26. októbra  do 27. novembra 2020 prechádzajú žiaci druhého stupňa základnej školy na dištančnú výučbu.

              Bližšie informácie a pokyny k dištančnej výučbe budú priebežne aktualizované.

            • Oznam rodičovskej rady

            • Vážení rodičia,

              z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu Rodičovská rada RZ pri ZŠ P. O. Hviezdoslava Snina hlasovaním „per rollam“ č. 6/2020  schválila nový rozpočet na školský rok 2020/2021 (v prílohe).

              Rodičovský príspevok platí  naďalej 10 € na dieťa,  na každé ďalšie dieťa 5 €.

              Žiaci 1. stupňa  odovzdajú poplatok triednej učiteľke. Nakoľko sa žiaci 2. stupňa budú vyučovať  dištančne, donesú peniaze po návrate do školy.